HET SCHIP

De Actief

Een zeilschip met een verleden. In 1899 werd de Johanna Christina te water gelaten. Toen nog met één mast en 24 meter lang. Het schip voer toen met vracht over de Hollandse binnenwateren. Eerst zeilend en later met de motor. Het schip is twee maal verlengd tot uiteindelijk 36 meter.

In 1990 werd het schip omgebouwd tot modern, comfortabel en sportief passagierszeilschip. Haar naam werd gewijzigd in Actief, waardoor zij de herinnering aan een actief verleden in de binnenvaart altijd bij zich draagt.


Indeling


Afmeting Actief 36 * 5,5m
Thuishaven Harlingen
Zeiloppervlak 375 vierkante meter
Energie voorziening 220 - 24 volt
Tweepersoons hutten 6
Anderhalfpersoons hutten 2
Vierpersoons hutten 4
Linnengoed onderlaken kussen en sloop
Dekbedden ja, niet inclusief
Toiletten 3
Douches 3
Verwarming Centraal
Koelkasten 3
Vriesvak 40 ltr


Kajuit

Hier ziet u een foto van de kajuit.

Druk uw linker muisknop in en beweeg deze om de hele kajuit te zien

Shift voor inzoomen

Ctrl voor uitzoomen


Hutten

De hutten zijn comfortabel ingericht en van alle gemakken voorzien. Er zijn verschillende hutten met enkele en twee-persoons bedden.

    2 hutten met een 1 1/2 persoons bed

    6 hutten met 2 bedden

    4 hutten met 4 beddenDek

Op het dek kunt u meehelpen met alle facetten die het zeilen van het schip inhouden. Ook bestaat er de mogelijkheid om rustig te genieten. Dit is vooral erg leuk als u 's avonds uitrust in een van de pitoreske havens.

De schipper, even voorstellen ...

Uw gastheer en schipper van de Actief is Droes Koopmans. Droes heeft in de gezondheidszorg gewerkt tot hij in 1988 aanmonsterde aan boord van een zeilschip. Droes heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. In 1990 heeft hij zijn eerste charterschip gekocht de tjalk "Mercurius". Nu zeilt hij sinds 2000 met de Actief op de Waddenzee, IJsselmeer en de Friese binnenwateren. Droes heeft veel ervaring en zeilt al vanaf zijn jeugd. De schipper en de maat willen u graag alles vertellen over het reilen en zeilen van de Actief. Natuurlijk rekening houdend met wind en getijde is in overleg met de schipper in principe alles mogelijk.

Droes is een vriendelijk en betrokken gastheer en als echte zeilliefhebber neemt hij zijn gasten graag mee op pad.